Houbovec bramborový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbovec bramborový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4734 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
0,8 kg | Houby čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 203,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbovec bramborový postup přípravy receptu:
1 | Napůl uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme. |
2 | Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky brambor, hub a takto střídavě až do naplnění. |
3 | Horní vrstvu brambor zalijeme rozšlehanými žloutky v mléce. |
4 | Pečeme v troubě dozlatova. |