Jednoduchý recept

Houbovec bramborový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 4734

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
0,8 kg Houby čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 789kJ
15% Sacharidy 54 g
24% Tuky 18 g
36% Sodík 722 mg
34% Bílkoviny 19 g

Houbovec bramborový postup přípravy receptu:

1

Napůl uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme.

2

Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky brambor, hub a takto střídavě až do naplnění.

3

Horní vrstvu brambor zalijeme rozšlehanými žloutky v mléce.

4

Pečeme v troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept