Jednoduchý recept

Jelení guláš z masa a vnitřností

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47354

Ingredience

2 g Bobkový list
300 g Chléb konzumní
400 g Cibule
200 g Hovězí ledviny
200 g Hovězí srdce
400 g Jelení maso
200 g Játra hovězí
30 g Jíška hotová tmavá
5 g Kmín celý
3 g Majoránka
1 ks Masox
3 g Nové koření celé
30 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
2 dl Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 25 g
34% Sodík 681 mg
71% Bílkoviny 40 g

Jelení guláš z masa a vnitřností postup přípravy receptu:

1

Maso, játra, ledviny a srdce odblaníme, zbavíme všech žilek a nakrájíme na kostky, nemáme-li jelení vnitřnosti, použijeme hovězí. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přisypeme kmín, mletou papriku, osmahneme, přidáme maso, srdce, krátce osmažíme, podlijeme horkou vodou, přihodíme kostku Masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a dusíme přibližně 30 minut. Nyní přidáme játra, ledvinky, česnek, majoránku, osolíme, opepříme podle chuti, zahustíme tmavou jíškou, dodusíme. Hustotu guláše upravujeme horkou vodou.

3

Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept