Jednoduchý recept

Srnčí guláš s třešněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47359

Ingredience

400 g Cibule
5 g Cukr krupice
25 g Jíška instantní
200 g Kompot brusinkový
80 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
300 g Rohlíky bílé
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1000 g Srnčí maso
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
400 g Třešně
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 305kJ
17% Sacharidy 60 g
54% Tuky 40 g
54% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Srnčí guláš s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.

3

Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept