Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš pikantní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47365

Ingredience

2 g Bobkový list
300 g Chléb celozrnný žitný
400 g Cibule
120 g Cibule červená
25 g Feferony sterilované
3 g Jalovec
500 g Kančí maso
3 g Kmín mletý
3 g Majoránka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Nové koření mleté
2 g Oregano sušené
20 g Paprika mletá sladká
80 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
500 g Srnčí maso
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
2 g Tymián sušený
1000 ml Vývar z hovězích kostí
2 g Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
2 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 000kJ
14% Sacharidy 49 g
49% Tuky 37 g
83% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 50 g

Zvěřinový guláš pikantní postup přípravy receptu:

1

Srnčí a kančí maso očistíme, odřežeme všechny šlachy, úpony, maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, nakládanou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno, čerstvou papriku zbavíme jádřince, lusk rozkrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme nahrubo.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme maso, zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, mletým kmínem, zázvorem, drceným jalovcem, bobkovým listem, oreganem, šalvějí, tymiánem, posypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, až maso začne měknout. Nyní zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme vývar, přidáme feferonku, česnek, papriku, důkladně promícháme a dodusíme. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme majoránku, necháme projít varem a odstavíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule a posekanou petrželkou. Podáváme s tmavým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept