Pikantní říční ráčci

24 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.
  • 3
    Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.