Jednoduchý recept

Jelení guláš s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47369

Ingredience

600 g Brambory vařené
300 g Cibule
1000 g Jelení maso
30 g Jíška instantní
150 g Klobása uzená
3 g Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
80 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
80 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
2 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 748kJ
10% Sacharidy 35 g
49% Tuky 36 g
49% Sodík 985 mg
83% Bílkoviny 47 g

Jelení guláš s klobásou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, pikantní klobásu na kolečka, pórek na tenké plátky, žampiony také na plátky, papriku bez jádřince na tenké proužky.

2

V hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a za občasného podlévání vodou zvolna dusíme do měkka. Na vedlejší plotýnce v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a kolečka klobásy, osmahneme, přidáme pórek, papriku, orestujeme a přimícháme do guláše. Zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce povaříme a odstavíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Guláš chutná nejlépe až druhý den, kdy se rozleží chutě klobásy a žampionů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept