Jednoduchý recept

Daňčí guláš s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47374

Ingredience

400 g Cibule
1000 g Dančí maso
3 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
3 g Kmín drcený
250 g Lečo sterilované
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
1000 ml Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 027kJ
12% Sacharidy 44 g
51% Tuky 38 g
71% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Daňčí guláš s lečem postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme a lečo ze sklenice scedíme.

2

V hrnci na sádle osmahneme cibuli do zlatova, přisypeme kousky masa, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, orestujeme v tuku, osolíme, opepříme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, kmín, jalovec a podusíme. Když se tekutina téměř odpaří, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme scezené lečo a dodusíme. Nakonec podle chuti dosolíme, dopepříme a odstavíme.

3

K tomuto guláši jsou vhodné vařené těstoviny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept