Zdravý recept

Lín se zeleninou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47375

Ingredience

5 g Bobkový list
150 g Celer řapíkatý
1 ks Citrony
2 kg Lín
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
150 g Petržel kořen
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 954kJ
5% Sacharidy 17 g
157% Tuky 118 g
14% Sodík 275 mg
161% Bílkoviny 91 g

Lín se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.

2

Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.

3

Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.

Poznámka

Takto připravenou rybu servírujeme teplou, je vhodná jako jídlo na vánoční nebo svatební stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept