Jednoduchý recept

Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47381

Ingredience

200 g Chřest bílý
5 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
10 g Šunka dušená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 132kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 17 g
7% Sodík 138 mg
46% Bílkoviny 26 g

Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.

4

V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.

5

Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept