Zelené papriky s kari a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené papriky s kari a smetanou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47392 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
80 ml | Olej rostlinný |
700 g | Paprika zelená |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 310,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelené papriky s kari a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozpůlíme, vykrojíme semena a nakrájíme na podélné proužky. Osmažíme je na rozpáleném oleji, osolíme, přimícháme kari koření, vodu a dusíme. |
2 | Když jsou papriky téměř měkké, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a zakapeme citronem. |