Jednoduchý recept

Sikulské kotlety dušené se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47393

Ingredience

50 g Chřest bílý
1 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
500 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
10% Sacharidy 36 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 248 mg
56% Bílkoviny 31 g

Sikulské kotlety dušené se zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a v misce utřeme se špetkou soli a mletého kmínu. Kysané zelí překrájíme na kousky a necháme v sítu okapat. V misce rozmícháme metlou smetanu s moukou.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran opečeme dozlatova. Kotlety vyjmeme z pánve a dáme v míse do tepla. Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli, zpěníme ji a posypeme paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme utřený česnek. Opět promícháme a do pánve dáme nakrájené zelí, vložíme zpět kotlety a vše dusíme pod pokličkou doměkka. Když maso začíná měknout, přilijeme smetanu s moukou. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.

4

V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.

5

Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Poznámka

Vhodnou přílohou k tomuto jídlu jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept