Žebrácké vepřové kotlety na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebrácké vepřové kotlety na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47395 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,2 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 102,8mg |
Draslík | 437,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žebrácké vepřové kotlety na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, osolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | V menší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli. |
4 | V druhé velké pánvi rozpálíme zbylou část oleje, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň, přidáme osmaženou cibuli, přilijeme polovinu vína a pod pokličkou vše pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme víno, kotlety občas obrátíme. |
5 | Když jsou kotlety téměř měkké, přisypeme nakrájený česnek a přilijeme zbytek vína, pánev odkryjeme a víno necháme odpařit. |
6 | Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře, každou potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, politými vypečenou šťávou z kotlet. Bílé víno můžeme nahradit vínem červeným.