Recept

Kachna s angreštovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47404

Ingredience

150 g Angrešt
60 g Džem angreštový
700 g Kachní prsa
400 g Kapusta hlávková
40 g Máslo čerstvé
50 g Pepř sečuánský
5 g Pepř černý mletý
3 dl Sirup cukerný
9 g Sůl
150 ml Víno červené
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
11% Sacharidy 39 g
16% Tuky 12 g
38% Sodík 757 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kachna s angreštovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Sečuánský pepř rozdrtíme v hmoždíři, kůži na kachních prsou nařežeme do kříže a vetřeme do ní sečuánský i normální pepř a sůl. Prsa vložíme kůží dolů do suchého pekáče a zahříváme 15 minut na mírném ohni, aby se vypekl tuk.

2

V rendlíku smícháme cukerný sirup s angreštem a na mírném ohni povaříme 4 minuty, necháme vychladnout.

3

Do jiného rendlíku nalijeme červené víno, svaříme na poloviční objem (asi 7 minut), doplníme vývarem a znovu svaříme napolovic.

4

Zesílíme oheň, na kterém se pečou kachní prsa, a opečeme 2 minuty, obrátíme a opečeme další 2 minuty z druhé strany. Pekáč přendáme do trouby a pečeme na střední teplotu 10 minut. Upečenou kachnu necháme 10 minut odpočinout.

5

Do omáčky z červeného vína přidáme angreštový džem a máslo (polovina dávky), vmícháme vařený angrešt a zahřejeme, můžeme mírně osolit. Na pánvi na zbylém másle orestujeme nakrájenou kapustu do zavadnutí, osolíme, opepříme a rozložíme na talíře. Kachnu nakrájíme na šikmé plátky, které položíme na kapustu a přelijeme angreštovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept