Jednoduchý recept

Bramborový chremzel - placky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47416

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Maces - nekvašený chléb
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 561kJ
5% Sacharidy 17 g
6% Tuky 4 g
9% Sodík 175 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborový chremzel - placky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

Poznámka

Placky podáváme jako přílohu například k zelňačce, ke guláši a jiným hotovým jídlům. /Macesová mouka se připraví tak, že se rozmělní, nastrouhá macesový chléb./

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept