Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
0,2 l | Hovězí vývar základní |
5 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
0,2 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 659,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme část bílého vína a vývaru. Přisypeme celý pepř, osolíme a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme víno a vývar. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | V druhé pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Zmírníme oheň, přilijeme obsah pánve s cibulí a kotlety dusíme přikryté doměkka. Podle potřeby podléváme vínem a vývarem, kotlety několikrát obrátíme. |
4 | Krátce před koncem dušení přidáme hořčici a najemno nakrájenou kyselou okurku. Omáčku můžeme před podáváním přecedit přes síto. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.