Bramborové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4743 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
20 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Kečup |
150 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 280,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 179,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové lívance postup přípravy receptu:
1 | Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. |
2 | Dáme do mísy mouku, nastrouhané vařené brambory, zbytek vlažného mléka, vejce, žloutek, sůl a vzešlý kvásek. |
3 | Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Poté rozválíme na placku 2cm silnou. |
4 | Vykrajujeme kolečka a z obou stran smažíme dozlatova. |
5 | Poté potřeme lívance kečupem a posypeme sýrem. |