Jednoduchý recept

Omáčka z lilku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47444

Ingredience

1 ks Citrony
500 g Lilek
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 119kJ
3% Sacharidy 12 g
37% Tuky 27 g
10% Sodík 199 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka z lilku postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, osušíme rozpůlíme a naskládáme na plech. Česnek oloupeme a přidáme k lilku. Zeleninu dobře pokapeme olejem, vložíme do horké trouby, kde necháme při 200 stupňové teplotě péct přibližně 30 minut.

2

Upečené lilky lžící vydlabeme, dáme do misky, přidáme opečený česnek a mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Do kaše podle potřeby přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.

Poznámka

Omáčku podáváme jak teplou, tak studenou jako přílohu k různým masům, ale také s chlebem pita.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept