Jednoduchý recept

Okurkový salát se smetanou a jogurtem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47465
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
5 stroužek Česnek
1 ks Citrony
10 g Máta
1 ks Okurka salátová
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Řecký jogurt
300 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
5% Sacharidy 19 g
51% Tuky 38 g
7% Sodík 146 mg
9% Bílkoviny 5 g

Okurkový salát se smetanou a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.

2

Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.

Poznámka

Okurkový salát podáváme jako studenou přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept