Okurkový salát se smetanou a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát se smetanou a jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47465 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
10 g | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Řecký jogurt |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 176,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citrony, Máta, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Řecký jogurt, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurkový salát se smetanou a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme. |
2 | Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou. |
Poznámka
Okurkový salát podáváme jako studenou přílohu k pečenému masu.