Daňčí guláš ďábelský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš ďábelský
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
300 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
30 g | Feferony |
30 g | Jíška instantní |
2 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
20 ml | Omáčka k masu ďábelská |
2 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 172,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Dančí maso, Feferony, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Omáčka k masu ďábelská, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Daňčí guláš ďábelský postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, chvilku restujeme. Jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk, posypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou nálevu z feferonek, vývarem z kostí, ochutíme česnekem, feferonkami, kmínem, přilijeme trochu ďábelské omáčky a zvolna dusíme téměř do měkka. Zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou, dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.