Jednoduchý recept

Mufloní guláš s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47471

Ingredience

10 g Chilli paprička
300 g Chléb konzumní
500 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
250 g Lečo sterilované
1 ks Masox
1000 g Mufloní maso
2 g Nové koření mleté
60 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Polévka gulášová - instantní
100 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
5 stroužek Česnek
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 390kJ
13% Sacharidy 46 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 498 mg
52% Bílkoviny 29 g

Mufloní guláš s lečem postup přípravy receptu:

1

Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept