Mufloní guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s lečem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
300 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
250 g | Lečo sterilované |
1 ks | Masox |
1000 g | Mufloní maso |
2 g | Nové koření mleté |
60 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Polévka gulášová - instantní |
100 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 486,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 17,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška hotová tmavá, Lečo sterilované, Masox, Mufloní maso, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Polévka gulášová - instantní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mufloní guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s čerstvým chlebem. |