Jednoduchý recept

Losos s rýží a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47477
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Losos - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
125 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
10% Sacharidy 38 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 282 mg
43% Bílkoviny 24 g

Losos s rýží a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě 15-20 minut, slijeme a necháme okapat.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky.

3

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v kastrole na 3 lžících oleje. Přidáme papriky a dusíme 6-8 minut. Vmícháme rajčata a vše prohřejeme. Přidáme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.

4

Omyté porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a přidáme k zelenině.

5

Výpek v pánvi zředíme vínem, vzniklou šťávou pokrm podlijeme a dusíme ještě 3 minuty.

6

Při podávání ozdobíme čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept