Játrový knedlík s hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový knedlík s hlívou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4749 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Hlíva ústřičná |
500 g | Játra kuřecí |
1 špetka | Koření grilovací |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunkový salám |
6 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí červené - sterilizované |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 805,3mg |
Draslík | 738,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Majoránka, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Koření grilovací, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrový knedlík s hlívou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme pečivo, přidáme nakrájená játra, salám nakrájený na kostičky a hlívu. |
2 | Vmícháme vejce, máslo, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a koření a promícháme. |
3 | Do salámové fólie naplníme směs, uzavřeme provázkem na koncích a 30 minut vaříme v osolené vodě. |
4 | Uvařené vyjmeme a nakrájíme na plátky a teplé podáváme se zelím. Posypeme pažitkou. |