Jednoduchý recept

Pečené maso s artyčoky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47494

Ingredience

100 g Artyčoky
20 g Cibulka jarní
1 dl Citronová šťáva
800 g Hovězí svíčková
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
4 dl Vývar z hovězích kostí
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
45% Sodík 905 mg
88% Bílkoviny 49 g

Pečené maso s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme z hrnce a udržujeme teplé.

2

Artyčoky očistíme od vrchních listů, odstraníme lodyhu, nakrájíme artyčoky na čtvrtky, vložíme do vody s citrónovou šťávou, aby neztratili původní barvu.

3

Do stejného hrnce přidáme lžící oleje, rozehřejeme, dáme do něj prolisovaný česnek, oloupanou, na čtvrtky nakrájenou jarní cibulku spolu s natí, na mírném ohni 3 minuty smažíme. Potom přilijeme víno, vývar, drobně pokrájená rajčata, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené maso, připravené artyčoky, přiklopíme poklici, v nahřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.

4

Upečené a měkké maso vytáhneme z trouby, přisypeme pokrájené olivy, posypeme oreganem. Maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, podle porcí rozdělíme na mělké talíře. Ke každé porci přidáme čerstvou zeleninu, maso polijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravené maso podáváme jako teplé hlavní jídlo s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept