Vepřové kotlety plněné pikantní směsí

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
696 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.
  • 2
    Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.
  • 3
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
  • 4
    V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.
  • 5
    Během dušení obracíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.