Jednoduchý recept

Vepřové kotlety plněné pikantní směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47504

Ingredience

2 ks Cibule
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Salám uherský
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vepřové kotlety
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
21% Sodík 416 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřové kotlety plněné pikantní směsí postup přípravy receptu:

1

Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.

2

Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.

3

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

4

V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.

5

Během dušení obracíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky. Podáváme obložené rajčaty a paprikou, poléváme vypečenou šťávou. K náplni je možné přidat i nakrájené žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept