Rolády z vepřové kýty se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolády z vepřové kýty se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47509 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
10 g | Šunka dušená |
400 g | Vepřová kýta |
0,1 l | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 672,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ořechy burské pražené, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rolády z vepřové kýty se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na jemno. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, žampiony na něm podusíme do měkka a dáme vychladnout. Vychladlé rozmixujeme tak, aby z nich vznikla kašovitá směs. |
3 | Z vepřové kýty naklepeme dva velké tenčí pláty masa, opepříme, osolíme, posypeme šalvějí, nakonec potřeme rozmixovanými žampiony, které přikryjeme plátky šunky. Maso azbalíme do rolády, přibližně po 4 cm propíchneme ve spoji párátky. Mezi nimi pak roládu rozřízneme a vzniknou nám tak malé masové roládky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj trochu másla, závitky prudce ze všech stran opečeme. Poté oheň zmírníme, do pánve přilijeme bílé víno a závitky dusíme pod pokličkou, dokud nezměknou. Podle potřeby podléváme vínem, občas obracíme. Těsně před konce dušení přisypeme na jemno nasekané burské oříšky, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí, podáváme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.