Recept

Rýžové těstoviny po italsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47513

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
200 g Klobása vepřová
250 g Nudle rýžové
1 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Polévkové koření
4 ks Rajčata
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
16% Sacharidy 59 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 515 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rýžové těstoviny po italsku postup přípravy receptu:

1

Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli i česnek oloupeme, posekáme nadrobno. Omytá rajčata namočíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli lépe oloupat, potomje nakrájíme na drobné kousky. Uzeninu rozkrájíme nadrobno. Bazalku propláchneme pod vodou a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.

2

Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme k ní kousky uzeniny, chvíli opékáme za stálého promíchávání. Potom ke směsi na pánvi přidáme připravené kousky rajčat i se šťávou, kterou rajčata pustila. Po krátkém opékání směs okořeníme polévkovým kořením, přisypeme lžíci sekané bazalky. Směs dusíme v nezakryté pánvi, dokud nezhoustne. Servírujeme tak, že teplé těstoviny přelijeme na talířích hustou rajčatovou směsí z pánve a zasypeme strouhaným sýrem. Pokrm podáváme horký.

Poznámka

Při výběru uzeniny a těstovin vybereme bezlepkové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept