Jednoduchý recept

Pečené ryby - Psari

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47527

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
1,5 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kg Pražma
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,599 kcal
Kilojoule 6 689kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 26 g
80% Sodík 2 g
525% Bílkoviny 295 g

Pečené ryby - Psari postup přípravy receptu:

1

Dva kusy ryby očistíme, vykucháme, pod studenou tekoucí vodou důkladně umyjeme. Kůži nařízneme šikmými řezy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu.

2

V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem, podle chuti osolíme a opepříme a zeleninu opékáme 3 minuty.

3

Připravené ryby položíme do středu plechu, po okrajích rozložíme směs, vše pokapeme olejem a v předehřáté troubě za občasného polévání pečeme přibližně 40 minut.

4

Upečené ryby rozdělíme na oválné mělké mísy, přidáme připravenou zeleninovou omáčku, půlku citrónu a podáváme. Každou porci posypeme oreganem.

Poznámka

Takto připravenou rybu podáváme teplou s opečeným chlebem nebo křupavou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept