Vepřový bůček na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček na pivě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
1 špetka | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
800 g | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 443,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřový bůček na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce rozetřeme se solí. Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Sýr jemně nastrouháme, nať petrželky opláchneme a nasekáme najemno. |
2 | Vepřový bůček zbavíme kůže a nakrájíme na proužky dlouhé přibližně 5 cm a silné 1 cm. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso, které po všech stranách zprudka opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a do pánve přilijeme vývar z Masoxu, opepříme, přidáme česnek se solí a nové koření. Vše promícháme a maso dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr šťávu zahustíme přimícháním strouhanky, zalijeme pivem. Omáčku alespoň 5 minut vaříme. |
4 | Podáváme s bramborami, poléváme pivní omáčkou. Porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a nasekanou petrželovou natí. |