Jednoduchý recept

Vepřový bůček na pivě

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový bůček na pivě 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47530

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Masox
1 špetka Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 hrst Strouhanka
100 g Sýr Eidam uzený 45%
1 špetka Sůl
800 g Vepřový bok
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,253 kcal
Kilojoule 5 243kJ
5% Sacharidy 17 g
153% Tuky 115 g
9% Sodík 176 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřový bůček na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce rozetřeme se solí. Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Sýr jemně nastrouháme, nať petrželky opláchneme a nasekáme najemno.

2

Vepřový bůček zbavíme kůže a nakrájíme na proužky dlouhé přibližně 5 cm a silné 1 cm.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso, které po všech stranách zprudka opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a do pánve přilijeme vývar z Masoxu, opepříme, přidáme česnek se solí a nové koření. Vše promícháme a maso dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr šťávu zahustíme přimícháním strouhanky, zalijeme pivem. Omáčku alespoň 5 minut vaříme.

4

Podáváme s bramborami, poléváme pivní omáčkou. Porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept