Jednoduchý recept

Srnčí polévka s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47533

Ingredience

200 g Cibule
40 g Jíška hotová světlá
3 g Kmín drcený
100 g Kroupy malé
50 ml Olej slunečnicový
40 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová
300 g Srnčí maso
8 g Sůl
1800 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
8% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
40% Sodík 808 mg
31% Bílkoviny 17 g

Srnčí polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kosti si ponecháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na drobné nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. Předem namočené kroupy uvaříme doměkka.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny, osmahneme, přidáme cibuli, posypeme mletou paprikou, zpěníme, přiložíme srnčí maso, kosti z vykosťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Z polévky vyjmeme kosti, zahustíme světlou jíškou, přimícháme plátky nakládaných žampionů, petrželku, uvařené kroupy, česnek, necháme projít varem a odstavíme.

3

Polévku nalijeme do polévkových misek a horkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept