Srbská vepřová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská vepřová kýta
Srbská vepřová kýta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47534 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 690,0mg |
Vláknina | 927,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr balkánský, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srbská vepřová kýta postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy. |
4 | Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s žitným chlebem a šopským salátem.