Vepřová plec dušená s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec dušená s pórkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
750 g | Vepřová plec |
0,1 l | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 743,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Pórek, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová plec dušená s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme. |
3 | V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek. |
4 | Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.