Vepřová plec dušená s pórkem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
  • 3
    V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek.
  • 4
    Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.