Jednoduchý recept

Srnčí paštika se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47546

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 g Bobkový list
2 g Hřebíček
300 g Játra vepřová
50 ml Mléko polotučné
2 g Muškátový květ
2 g Muškátový oříšek
2 g Pepř bílý
1 g Pepř cayenský
250 g Slanina vepřová
400 g Srnčí maso pečené
200 g Srnčí plec
60 g Strouhanka
15 g Sůl
2 g Tymián sušený
5 ks Vaječný žloutek slepičí
40 ml Víno červené
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
1% Sacharidy 5 g
31% Tuky 23 g
44% Sodík 886 mg
54% Bílkoviny 30 g

Srnčí paštika se slaninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí plec, pečené srnčí maso, vepřová játra, slaninu umeleme na masovém strojku, žampiony posekáme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na velmi tenké plátky. Hřebíček, muškátový oříšek, bílý pepř, cayenský pepř, muškátový květ, bobkový list a tymián umeleme v mlýnku. Do mletého masa přimícháme mleté koření, přidáme strouhanku navlhčenou v mléce, červené víno, sůl, žloutky, žampiony a vypracujeme paštikové těsto.

2

Formu na paštiky vysteleme tenkými plátky anglické slaniny, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme v páře přibližně dvě hodiny.

3

Paštiku necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Paštiku podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept