Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě.
  • 2
    Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut.
  • 3
    Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami.
  • 4
    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Jemné maso velmi dobře ochucené. Neměla jsem ještě čerstvý rozmarýn, dala jsem sušený, ale čerstvý by byl určitě super. Pekla jsem o chvilku déle a podávala na nahřátých talířích. Bylinkový kuskus je dobrota i sama o sobě a máta se k jehněčímu skvěle hodí. Palec nahoru 🙂