Recept

Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47547

Ingredience

1,5 kg Jehněčí hřbet
30 ml Olej olivový
20 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
9 g Sůl
5 stroužek Česnek
Na kuskus
30 g Koriandr čerstvý
350 g Kuskus
30 g Máta
20 ml Ocet vinný
20 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 412kJ
13% Sacharidy 46 g
69% Tuky 52 g
51% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě.

2

Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut.

3

Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami.

4

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu.

Poznámka

Maso se musí před pečením nechat 2 hodiny uležet.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Jemné maso velmi dobře ochucené. Neměla jsem ještě čerstvý rozmarýn, dala jsem sušený, ale čerstvý by byl určitě super. Pekla jsem o chvilku déle a podávala na nahřátých talířích. Bylinkový kuskus je dobrota i sama o sobě a máta se k jehněčímu skvěle hodí. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept