Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
72 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.
  • 2
    Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme přejít varem. Kysané zelí přecedíme a v hrnci s trochou vývaru z Masoxu uvaříme doměkka.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Po chvíli smažení přidáme mleté maso, podlijeme ho masoxovým vývarem a dusíme pod pokličkou. Po přibližně 5 minutách dušení přidáme česnek, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a pokračujeme v dušení.
  • 4
    Na jiné rozehřáté pánvi osmahneme kousky slaniny a v tuku po ní kolečka klobásy. Rýži osmahneme na další pánvi s trochou oleje, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
  • 5
    Zapékací mísu vymastíme, na dno položíme polovinu zelí, na ně dáme mleté dušené maso, klobásu a slaninu, rýži a nahoru zbylé zelí. Vše zalijeme zakysanou smetanou a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut a pak necháme odkryté zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.