Zeleninový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47564 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 ks | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 624,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Květák, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na menší růžičky. Vše povaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka. |
2 | Očištěné žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do kastrolu, zalijeme vínem a krátce podusíme. Necháme vychladnout. |
3 | Zeleninu smícháme v míse se žampiony a cibulí. Ochutíme octem, olejem, pepřem a cukrem. Vše dobře promícháme. |
4 | Salát podáváme vychlazený. |