Recept

Plněné dýně - patisony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47569

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Patison
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr balkánský
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 019kJ
2% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
36% Sodík 721 mg
19% Bílkoviny 11 g

Plněné dýně - patisony postup přípravy receptu:

1

Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem.

2

Očistíme česnek, drobně ho posekáme. Omyjeme malou chilli papričku, rozpůlíme ji a nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.

3

Do mísy dáme všechny připravené ingredience, které promícháme se smetanou, podle chuti solí a pepřem. Směs nalijeme do připravených patisonů, opatrně je položíme na plech a pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 30 minut.

4

Plněné patisony podáváme horké.

Komentáře a hodnocení

 
marpechr@gmail.com
Plněné dýně - patisony
...jdu to vyzkoušet... :D
 
marpechr@gmail.com
Plněné dýně - patisony
...jdu to vyzkoušet... :D

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept