Slepice pečená na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice pečená na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Slepice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 393,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Slepice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepice pečená na slanině postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou slepici hustě protkneme na prsou slaninou a osolíme ji po obou stranách. |
2 | Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a půlky slepice - nejdříve masitou stranou ke dnu a po opečení obrátíme. Podlijeme trochou vývaru a pečeme. Během pečení slepici poléváme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Slepici předem uvaříme.