Recept

Aspik se zeleninou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Aspik se zeleninou a vejcem 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47577

Ingredience

80 g Okurky nakládané
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sýr Čedar
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
80 g Šunka dušená
Aspik
2 špetka Cukr krupice
0,5 kávová lžička Ocet vinný
2 špetka Sůl
6 dl Voda pitná
25 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 780kJ
1% Sacharidy 3 g
15% Tuky 11 g
27% Sodík 546 mg
32% Bílkoviny 18 g

Aspik se zeleninou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem. Misky, které budeme chtít použít pro aspik, vypláchneme studenou vodou.

2

Sterilovanou okurku pokrájíme na kostičky. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme ji, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody a uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je asi 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme petrželku a otrhané lístky odložíme na ozdobu.

3

Do misek nalijeme malou vrstvu aspiku, na dno položíme jedno kolečko vajíčka, pomocí lžíce vajíčko zalijeme a postupně vrstvíme pokrájenou zeleninu, kterou proléváme aspikem, který vždy necháme chvilku zatuhnout. Nakonec položíme 1-2 kolečka vajíčka. Misky zalijeme aspikem a necháme je v chladu zatuhnout.

4

Když je aspik ztuhnutý, vyklopíme ho na servírovací talířky, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Darda
Uživatel uvařil tento recept
Dělal jsem to již 2x poprvé jsem měl trochu problém želatinu dobře dochutit...jinak fajn svačinka

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept