Recept

Lilkové pyré s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47581

Ingredience

20 g Bazalka
150 g Cibule
30 g Hrozinky
10 g Kmín římský
20 g Koriandr čerstvý
2 ks Lilek
3 dl Olej olivový
6 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 358kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 29 g
26% Sodík 515 mg
3% Bílkoviny 2 g

Lilkové pyré s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta vloženého do mísy a necháme 30 minut stát, aby se zbavily hořkosti. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lilkové kostky, které jsme nejdříve opláchli a osušili utěrkou, dozlatova asi 10 minut. Okapané od přebytečného tuku je v míse necháme nejlépe přes noc uležet.

2

Druhý den namočíme hrozinky sultánky do horké vody a 30 minut necháme louhovat. V rendlíku rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a orestujeme. Přidáme římský kmín a za stálého míchání 5 minut povaříme na mírném ohni. Vmícháme uleželé lilky, rajčata a slité hrozinky, směs prohřejeme a nakonec rozmixujeme dohladka. Dosolíme, opeříme a vmícháme nasekané bylinky.

Poznámka

Osmažené lilky je vhodné nechat několik hodin nebo přes noc uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept