Jednoduchý recept

Srnčí špíz obalovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47586

Ingredience

200 g Anglická slanina
3 g Jalovec
200 g Játra vepřová
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej slunečnicový
100 g Omáčka tatarská
3 g Pepř černý mletý
400 g Srnčí kýta
70 g Strouhanka
8 g Sůl
3 g Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 061kJ
5% Sacharidy 18 g
70% Tuky 53 g
58% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Srnčí špíz obalovaný postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.

2

Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept