Srnčí špíz obalovaný

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
  • 2
    Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.