Jednoduchý recept

Debrecínská plněná roláda z vepřového bůčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47591

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hovězí maso mleté
1 špetka Kmín mletý
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Párky Debrecínské
1 špetka Sůl
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,542 kcal
Kilojoule 6 452kJ
8% Sacharidy 29 g
188% Tuky 141 g
8% Sodík 165 mg
70% Bílkoviny 39 g

Debrecínská plněná roláda z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a v hnrku na ohni necháme přejít varem.

2

Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme, kmín a podle chuti opepříme a osolíme.

3

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, doprostřed dáme párek, maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

4

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu.

5

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

6

Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

7

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept