Debrecínská plněná roláda z vepřového bůčku

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1542 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
141 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
450 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a v hnrku na ohni necháme přejít varem.
  • 2
    Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme, kmín a podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, doprostřed dáme párek, maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 4
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu.
  • 5
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 6
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 7
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.