Recept

Košíčky s houbami a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47594

Ingredience

100 g Anglická slanina
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata Cherry
250 g Smrže čerstvé
150 g Sýr Čedar
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
9% Sacharidy 32 g
59% Tuky 44 g
23% Sodík 463 mg
32% Bílkoviny 18 g

Košíčky s houbami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si upečeme košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru asi 12 cm si vykrojíme 8 koleček. Ze 4 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.

2

Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. (Na dno trouby položíme misku s vodou 1-2 dl). Pečeme přibližně 6-7 minut téměř dozlatova. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

4

Omyjeme sherry rajčata. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Očistíme, omyjeme a osušíme čerstvé smrže. Sýr Čedar, smrže s anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme slaninu s lžicí oleje, když se začne škvařit, přidáme houby a vše restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme sýr, petrželku, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Směsí naplníme košíčky, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předehřáté na 220°C trouby dopéct. Pečeme asi 3-5 minut dozlatova. Servírujeme je teplé i studené s rajčaty.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept