Vepřový mozek s vejci

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
241 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a za pozvolného míchání podusíme.
  • 3
    Nakonec přidáme vejce a za stálého promíchávání necháme zhoustnout.
  • 4
    Mozek s vejci ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.