Jednoduchý recept

Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47603

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,527 kcal
Kilojoule 6 388kJ
12% Sacharidy 42 g
182% Tuky 136 g
10% Sodík 199 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí postup přípravy receptu:

1

Pórek opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejíčka v misce rozšleháme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pórku a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme, dokud směs nezhoutne.

3

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme, opepříme a osolíme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku z vajec a zeleniny, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

4

Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

5

Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

6

Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

7

Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept