Recept

Toskánská grilovaná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 47615

Ingredience

400 g Balsamico ocet
1 kg Cuketa
1 kg Lilek
500 g Olej olivový extra panenský
250 g Olivy nakládané
1,2 kg Paprika červená
0,5 kg Portobello
100 g Rukola
10 g Sůl
100 g Víno Marsala
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
8% Sacharidy 30 g
66% Tuky 50 g
40% Sodík 810 mg
10% Bílkoviny 6 g

Toskánská grilovaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Čerstvé červené papriky omyjeme, osolíme a celé (aby zůstaly šťavnaté) ogrilujeme do tmavohněda. Horké je vložíme do nádoby, přikryjeme fólií, kterou dobře utěsníme. Papriky se orosí a po 10 minutách půjdou dobře oloupat.

2

Šalotku oloupeme, osolíme a v dezertním víně povaříme doměkka. Očištěné lilky a malé cukety podélně nakrájíme na plátky přibližně 5 mm silné, z obou stran je osolíme a rovněž necháme 10 minut „vypotit“. Sůl vytáhne vodu, zelenina se bude lépe grilovat a zůstane křehčí. Žampiony Portobello očistíme a na olivovém oleji opečeme doměkka. Plátky lilků a cuket ogrilujeme.

3

Houby i zeleninu necháme při pokojové teplotě vychladnout, poté ji pokapeme balsamicovým octem Vecchio a panenským olivovým olejem, přidáme ligurské olivy s peckou a ozdobíme lístky čerstvé rucoly.

Poznámka

Toskánští kuchaři zeleninu grilují na dřevě. Zelenina tak získá příjemnou kouřovou vůni a i chuť je nesrovnatelně lepší. Je to vynikající jídlo, které si můžeme připravit venku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept