Jednoduchý recept

Roštěnky gratinované česnekovou pastou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47620

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
50 g Majolka
1 ks Masox
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
0% Sacharidy 2 g
53% Tuky 40 g
7% Sodík 138 mg
69% Bílkoviny 39 g

Roštěnky gratinované česnekovou pastou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.

3

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

4

V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.

5

Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept