Srnčí řízky s cibulí a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s cibulí a paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
60 g | Cibulka jarní |
40 g | Hořčice |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
80 g | Paprika červená |
4 g | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
60 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 507,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 920,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Paprika červená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí řízky s cibulí a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno. |
2 | Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou. |