Dýňové ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové ražniči
Dýňové ražniči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47651 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
300 g | Dýně |
4 ks | Rajčata |
12 plátek | Šunka uzená |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 473,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Rajčata, Česnek, Med včelí, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka uzená, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dýňové ražniči postup přípravy receptu:
1 | Žlutou nebo oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme semena. Polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na kostky velké 3 x 3 cm. Rozmarýn a petrželku omyjeme a velmi drobně posekáme. |
2 | Do mísy dáme olivový olej, prolisované stroužky česneku, med, sůl, pepř, bylinky a dobře promícháme. Do marinády zamícháme pokrájené kostky dýně a necháme je marinovat asi 30 minut. Tenké plátky šunky přeložíme do malého čtverečku. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. |
3 | Kostky dýně střídavě se šunkou a plátky rajčat napichujeme na grilovací jehly. Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu a dýňové ražniči grilujeme dozlatova asi 8-10 minut. Během grilování ražniči potíráme marinádou. Ražniči servírujeme horké. |