Jednoduchý recept

Hovězí závitky plněné játry a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47652

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
250 g Játra drůbeží
2 polévková lžíce Kečup
1 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Polévkové kostky Vitana
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 627kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
68% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Hovězí závitky plněné játry a žampiony postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Okurku také nakrájíme na kostky. Vejce v misce metlou rozšleháme. V další misce smícháme worcesterovou omáčku, kečup a Vitanu.

2

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, která opepříme a přisypeme plátky žampionů. Přilijeme trochu vína a vše přikryté dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby přilijeme víno. Ke konci dušení přimícháme nakrájenou okurku. Když jsou játra i žampiony měkké, přidáme rozšlehané vajíčko, osolíme a mícháme, až směs zcela zhoutne.

3

Hovězí maso rozdělíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, rozklepeme, opepříme a osolíme. Na ně rozprostřeme připravenou játrovou směs, zabalíme je a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.

4

V pánvi rozpálíme zbylý olej a závitky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, přilijeme zálivku z worcesteru a kečupu a dusíme přikryté poklicí doměkka.

5

Podáváme s bramborami, přelité šťávou.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které necháme v sítu okapat. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept