Jednoduchý recept

Domácí dukátové buchtičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 47684

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
75 g Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
150 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
21% Sacharidy 75 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 66 mg
23% Bílkoviny 13 g

Domácí dukátové buchtičky postup přípravy receptu:

1

Mléko, vejce, olej, citronovou kůru, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Z těsta děláme malé kuličky, které skládáme těsně vedle sebe do pekáče. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut kynout. Poté pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 30 minut. Po upečení můžeme hned podávat.

Poznámka

Dukátové buchtičky podáváme s vanilkovým nebo čokoládovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept